எஸ்.எஸ்.சி., எம்.டி.எஸ்., தேர்வு மாதிரி வினா - விடை
Advertisement
 
 
 
Advertisement
Advertisement
dinamalar-advertisement-tariff-2018
 
Advertisement
 
எழுத்தின் அளவு:

பதிவு செய்த நாள்

07 மார்
2017
00:00

PART - C (General Awareness)

85. Zozila pass connects
a) Kashmir and Tibet b) Leh and Kargil
c) Nepal and Tibet d) Leh and Srinagar

86. The Himalayan rivers are
a) Monsoon fed b) Snow fed c) ephemeral d) seasonal

87. Where is Indian institute of Petroleum located?
a) Visakhapatnam b) Delhi c) Dehradun d) Chennai

88. Centigrade and Fahrenheit temperatures are the same at
a) -273° b) -40° c) 32° d) 40°

89. The largest living bird is
a) Duck b) Dodo c) Ostrich d) Peacock

90. The market regulations in India were introduced by
a) Balban b) Shershahsuri c) Akbar d) Allavddin khilji

91. The script of the Indus valley civilization is
a) Brahmi b) Tamil c) Kharosthi d) On deciphered

92. Who was the first Foreign Minister of free India?
a) Jawahar Lal Nehru b) Gulzar Lal Nanda
c) Lalbahdur Shastri d) John Mathai

93. The idea of the constitution of India was first of all given by
a) Mahatma Gandhi b) Dr. B.R. Ambedkar c) J.L. Nehru d) M.N. Roy

94. The Indian constitution closely follows the constitutional system of
a) USA b) UK c) Switzerland d) Russia

95. Under which article of the constitution is the president's rule promulgated in any state in India?
a) 356 b) 352 c) 360 d) 370

96. Which of the following can be abolished but not dissolved?
a) Rajya Sabha b) Municipal Bodies
c) State legislative council d) None of the above

97. Which of the following comes under concurrent list?
a) Inter-state rivers b) Trade unions c)Citizenship d)Local government

98. A rolling plan is a plan to
a) One year b) Three years c) Five years d) Year to year basis

99. “Legal Tender money” refers to
a) Cheques b) Drafts c) Bills of Exchanges d) Currency notes

100. What is the animal on insignia of the RBI?
a) Lion b) Tiger c) Panther d) Elephant

101.Contact lenses are made from
a) Polyvinyl chloride b) Polystyrene c) Lucite d) Teflon

102. If you swim 1 km. How many miles do you swim?
a) 0.5 b) 0.86 c) 0.62 d) 1.6

103. Which one of the following is another name of RDX
a) Cyanohydrin b) Dextran c) Cyclohexane d) Cyclonite

104. A transformer works with
a) Alternating current b) Direct current
c) Both a and b d) Any signal

Answers
085) d 086) b 087) c 088) b 89) c 90) d 91) d 092) a 093) d 094) b 095) a 096) c 97) b 98) d 99) d 100) b 101) c 102) c 103)d 104) a

தொடரும்

Advertisement

 



வாசகர்களுக்கு ஓர் அன்பான வேண்டுகோள்.
1.செய்திகள் குறித்த கருத்துக்களைப் பதிவு செய்யும்போது, எவருடைய மனதையும் புண்படுத்தாத வகையில், நாகரிகமான முறையில் உங்கள் கருத்துகள் இருக்க வேண்டும் என்று எதிர்பார்க்கிறோம்.
வாசகர் கருத்து
முதல் நபராக கருத்து தெரிவியுங்கள்!
உங்கள் கருத்தைப் பதிவு செய்ய :
Login :
New to Dinamalar ?
வாசகர்கள் கருத்துப் பகுதியில் வெளியாகி இருக்கும் கருத்துக்கள், உரிய முறையில் தணிக்கை செய்யப்பட்டே வெளியி‌டப்படுகின்றன.
(Press Ctrl+g or click this   to toggle between English and Tamil)
அன்புள்ள வாசகர்களே!,
நீங்கள் கருத்துப் பதிவு செய்ய LOGIN செய்ததும், My Page என்ற பட்டனை கிளிக் செய்து. அதில் உங்கள் புகைப்படம், மெயில் முகவரி, ஊர், நாடு ஆகியவற்றைப் பதிவு செய்ய புதிய வசதி செய்யப்பட்டுள்ளது. ஏற்கனவே பதிவு செய்த புகைப்படத்தை நீக்கவும் வசதி உள்ளது. மேலும் இதுவரை நீங்கள் தெரிவித்த கருத்துக்களைத் தொகுப்பாக பார்த்துக் கொள்ளலாம். இந்த புதிய வசதியை வாசகர்கள் முழுமையாக பயன்படுத்திக் கொள்ள விரும்புகிறோம். உங்களுடைய புகைப்படத்தை மட்டுமே பதிவு செய்யவும்; வேறு எந்த புகைப்படத்தையும் பதிவு செய்ய வேண்டாம்.

We use cookies to understand how you use our site and to improve user experience. This includes personalising content and advertising. By continuing to use our site, you accept our use of cookies, revised Privacy Policy.

Learn more I agree X